200 gr. orez salbatic
o ceapa potrivita
1 morcov potrivit
1 litru apa
100 gr. mazare
100 ml. suc de rosii
Intr-o cratita incinsa se pune ceapa si jumatate de pahar de apa, amestecand din cand in cand pentru ca ceapa sa nu se lipeasca. (Daca este nevoie se mai adauga putina apa). Lasam la fiert cca.2 minute, adaugam mazarea, lasam sa se inmoaie putin si apoi adaugam si orezul (spalat in prealabil). Se mai lasa cateva secunde dupa care adaugam apa, morcovul si ,dupa gust, putin delikat, sare, piper. Se lasa la fiert cca. 20 de minute, la foc mai mic, lasandu-l putin mai zemos.
Pentru 100 gr. avem:
78 calorii
2,3 g. proteine
0,3 g. lipide
16,6 g. carbohidrati
1,1 g. fibre
Pofta buna! :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu