duminică, 21 noiembrie 2010

Cele mai eficiente 10 exercitii pentru slabit

      1. Step-aerobic

      Calorii arse - aproximativ 800/h
      Stepul aerobic este un stil de aerobic care presupune urcarea si coborarea de pe un suport, in pasi de dans. Miscarea este asemanatoare cu cea a urcarii scarilor, dar dansul asigura un ritm cardiac crescut, astfel ca exercitiul este un foarte bun antrenament cardio. Actioneaza in primul rand asupra picioarelor, coapselor si fundului, adica zonele pe care majoritatea femeilor le considera "cu probleme". Daca reusesti sa il urmezi o ora pe zi, vei obtine rezultate vizibile in numai doua saptamani. Aici poti vedea un scurt video de step-aerobic.

     2. Ciclismul


     Calorii arse - intre 500 si 1000/h
     In functie de viteza cu care pedalezi, mersul cu bicicleta te poate scapa de foarte multe calorii. In plus, este si un exercitiu extrem de placut atunci cand este facut in aer liber impreuna cu prietenii.

      3. Inotul


      Calorii arse - aproximativ 800/h
      Inotul este unul dintre cele mai bune exercitii pentru slabit si asta deoarece antreneaza aproape toti muschii corpului. Pe langa acest aspect, inotul are si efecte psihologice pozitive, deoarece este o activitate placuta, dat fiind faptul ca muschii se pun in miscare fara a suporta vreo greutate. Mai mult de-atat, inotul este benefic si pentru sanatatea inimii si a plamanilor si, un aspect deloc de neglijat, este acela ca inotul lupta impotriva celulitei, imbunatatind considerabil aspectul pielii!

     4. Tenisul de camp


     Calorii arse - pana la 500/h
     Un excelent exercitiu cardio, tenisul de camp iti va tonifia muschii bratelor si ai  picioarelor intr-un timp destul de scurt. In plus, are un efect pozitiv si asupra abdomenului, venind in ajutorul acelora ce isi doresc un abdomen plat, fara eforturi extraordinare. Practicat de cel putin trei ori pe saptamana, tenisul poate da rezultate vizibile in doar opt saptamani.

     5. Bicicleta eliptica

     Calorii arse - intre 300-500/h 
     S-ar putea sa ai si tu acasa o bicicleta eliptica, folosita de cateva ori si transformata cu succes in umeras ... In cazul acesta ar cam trebui sa o readuci la viata si sa o folosesti cate 30 de minute pe zi, daca iti doresti sa ai un abdomen plat si brate bine definite pana cand vei merge la plaja. Nu este un exercitiu greu si poate fi chiar placut daca asculti muzica in timp ce exersezi. La treaba!

     6. Alergatul


      Calorii arse - pana la 600/h
      Fugi! Daca vrei sa slabesti, fugi! Fie ca alergi in parc sau la sala de fitness, pe banda, acest exercitiu te poate scapa rapid de kilogramele in plus si de celulita. Asadar, este ideal pentru oricine vrea sa se mentina sanatos si sa arate bine. Nu necesita cheltuieli prea mari, pentru ca poate fi facut oriunde - in parc, in jurul blocului, pe un stadion. Singura mea recomandare, in cazul in care vrei sa te apuci de alergat, este sa investesti intr-o pereche de pantofi sport de calitate, speciali creati pentru aceasta activitate. In felul acesta vei evita potentialele probleme cu articulatiile si iti vei proteja gleznele.

     7. Mersul pe jos


     Calorii arse - aproximativ 360/h
     Stii proverbul acela „Mersul pe jos face piciorul frumos" ... Ei bine, mersul pe jos face mai mult de-atat! Este un exercitiu cardio eficient care te ajuta sa te mentii in forma si iti influenteaza chiar si digestia. Poate fi facut la orice varsta, oriunde si nu are contraindicatii. Fie ca mergi la pas, prin parc, fie ca faci putin power-walking in jurul blocului, seara, mersul pe jos este o adevarata „pastila" de sanatate.

     8. Dansul


     Calorii arse - intre 600 si 800/h
     Dansul iti antreneaza intregul corp si iti sculpteaza silueta intr-un mod foarte frumos. In plus, este o metoda foarte buna de relaxare, atunci cand ai putin timp liber la dispozitie. Il poti practica acasa, pe muzica preferata, poti merge la cursuri specializate sau in weekend, cu prietenii, in club. Pentru rezultate vizibile, incearca sa dansezi o ora in fiecare zi.

     9. DVDurile cu exercitii


     Calorii arse - intre 200 si 400/h 
     Chiar daca nu se compara cu dansul, inotul sau alergatul, si exercitiile de pe DVDuri te pot ajuta sa slabesti. Avantajele acestor exercitii vin din faptul ca le poti face chiar acasa si este ca si cand ai avea un antrenor personal, care sa iti spuna cum sa te misti. Dezavantajele ar veni din ideea ca poti renunta destul de repede, pentru ca te plictisesti de aceleasi miscari. Multa perseverenta!

     10. Calaritul

     Calorii arse - intre 200 si 600/h 
     Cu toate ca nu este atat de la indemana pentru oricine, precum celelalte exercitii propuse, m-am gandit sa includ totusi si calaritul pe aceasta lista, chiar daca ar fi mai degraba o activitate de weekend. Calaritul iti imbunatateste postura, iti tonifica abdomenul, picioarele si coapsele si te ajuta sa scapi de calorii intr-un mod foarte placut. Este drept, echitatia este un sport nobil si costa ceva mai mult decat un abonament la sala, dar daca ai timp si posibilitate financiara, iti recomand sa incerci acest sport macar o data!

sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu