sâmbătă, 4 septembrie 2010

Masuri folosite in bucatarie

Desi majoritatea celor care numara caloriile eu deja un cantar de bucatarie acasa, uneori  ne-ar ajuta foarte mult sa avem si alte instrumente de masurat.
Pe acestea le-am cules dintr-o carte si sper sa va fie de ajutor .



INGREDIENT
O CANA  O LINGURA O LINGURITA





Apa
250 ml 15 ml 5 ml.
Vin
250 ml 15 ml 5 ml.
Bere
250 ml 15 ml 5 ml.
Sirop
330 ml 20 ml 7 ml.
Lapte
250 ml 20 ml 5 ml.
Lapte praf
120 gr. 20 gr. 5 gr.
Faina
125 gr. 25 gr. 10 gr.
Malai
150 gr. 25 gr. 10 gr.
Zahar tos
200 gr. 30 gr. 12 gr.
Zahar pudra
180 gr. 25 gr. 10 gr.
Sare
220 gr. 30 gr. 12 gr.
Gris
200 gr. 25 gr. 8 gr.
Orez
230 gr. 25 gr. 8 gr.
Pesmet
125 gr. 15 gr. 5 gr.
Miez de nuca macinat
200 gr. 25 gr. 10 gr.
Fasole boabe
220 gr. /// ///
Mazare boabe
230 gr. /// ///
Unt topit (margarina)
245 gr. 20 gr. 5 gr.
Untura
245 gr. 20 gr. 5 gr.
Ulei
245 ml. 20 ml. 5 ml.
Smantana
250 gr. 25 gr. 5 gr.
Bulion
220 gr. 25 gr. 5 gr.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu